Huurlingsedam fase 3 Bouwkavel 1 Wijchen

€ 650.000,- v.o.n.

  • 0 kamers
  • 0 slaapkamers

Omschrijving

Twee bouwkavels in Huurlingsedam Wijchen De wijk Huurlingsedam in Wijchen is een zeer gewilde woonwijk, mede door de bijzondere oorsprong van het stedenbouwkundige concept. Het idee beoogt een echt dorp te willen realiseren. Dit betekent dat er een zeer grote variatie aan woningtypes wordt gerealiseerd, die op een toevallige wijze door en naast elkaar staan, […]

Meer informatie

Kenmerken

Soort objectWoonhuis
Vraagprijs€ 650.000,- v.o.n.
Meer bekijken

Heeft u vragen over dit object?

Omschrijving

Twee bouwkavels in Huurlingsedam Wijchen

De wijk Huurlingsedam in Wijchen is een zeer gewilde woonwijk, mede door de bijzondere oorsprong van het stedenbouwkundige concept. Het idee beoogt een echt dorp te willen realiseren. Dit betekent dat er een zeer grote variatie aan woningtypes wordt gerealiseerd, die op een toevallige wijze door en naast elkaar staan, waardoor het lijkt dat het geheel in de loop der tijd is ontstaan. De individualiteit van de woningen staat voorop. Ook bij de rijbebouwing in de wijk is elk huis afleesbaar en verschilt deze in meer- of mindere mate van het huis ernaast.

De vrijstaande woningen die op de twee bouwkavels kunnen worden gerealiseerd volgen ook dit ontwerpprincipe. Er zijn voor deze woningen een aantal spelregels opgesteld, waar het ontwerp aan moet voldoen. Toetsing en goedkeuring van het ontwerp geschiedt door Hans Peter van Schooneveld, supervisor van de wijk Huurlingsedam.

SITUATIE
De kavels liggen aan de overkant van de oostelijke begrenzing Fase 4 van de wijk. Zij vormen als het ware een klein landgoed los van de wijk. Hierdoor voegen ze zich in het landschap van het naastgelegen dassencompensatiegebied. Eventueel kan er op de erfgrens tussen de kavels nog een bomenrij worden geplaatst om de kavels landschappelijk van elkaar te scheiden. Er is vanaf het openbaar gebied één gezamelijke inrit die de percelen ontsluit, uitgevoerd als een erf. Vanaf hier is toegang tot de woningen en parkeergelegenheid voor bewoners (op het kavel) en bezoekers (op het erf).
De woningen worden geplaatst binnen het daarvoor aangegeven bouwvlak. Ze staan zo geplaatst dat er een gevarieerd beeld ontstaat.

OPZET VRIJSTAANDE WONINGEN
De bouwhoogte van het hoofdvolume is maximaal 12 meter. Het volume dient met een kap te worden afgedekt. De kapvorm is eenvoudig van vorm en heeft een duidelijke richting. Een tonvormig dak behoort ook tot de mogelijkheden. Ook de bijgebouwen (schuur, garage, aanbouwen en uitbreidingen) moeten zijn voorzien van een hellend dak.
De voorgevel richt zich op het erf. Hier is dan ook de entree te vinden. Aan de straatzijde is een deel van de tuin dat onbebouwd dient te blijven.

ARCHITECTUUR EN MATERIALISERING
De architectuurvorm is vrij. De vrijstaande woningen kunnen in een moderne, klassieke of bijv. jaren dertig stijl worden ontworpen, mits het wel karaktervol is vormgegeven. De architectuurstijl moet overtuigen. Zowel qua planopzet als door een zorgvuldige, ambachtelijk gemaakte detaillering.
Een bijzondere aandacht moet worden besteed aan een paar items, die voor de gehele wijk gelden:
a. het uiterlijk van de entreepartij, deze wordt verbijzonderd door een luifel, een omkadering of een bovenlicht.
b. het bij voorkeur toepassen van een plint in een afwijkend materiaal en/of kleur.
c. ambachtelijke en zorgvuldige detaillering, bijzondere aandacht voor afwerking van betimmeringen, zoals beplating, panelen en dakgoten. Een onzichtbare bevestiging is vereist (geen noppen in het zicht).
d. het maken van architectonische verbijzonderingen zoals erkers, bloemkozijnen, draaibare luiken, schoorstenen. De genoemde punten kunnen zowel op een moderne als klassieke manier gerealiseerd worden.
Gewenst is om de gevels overwegend te materialiseren in rood, antraciet, dan wel wit gekeimd metselwerk. De daken zijn bedekt met keramische pannen of desgewenst met riet.

KAVELSPECIFIEKE VOORSCHRIFTEN
Elk kavel heeft een eigen kavelpaspoort. Hierin staan de richtlijnen voor de inrichting van de kavel en voor het ontwerp van de woning. Deze richtlijnen zijn in overeenstemming met het Bestemmingsplan ‘Huurlingsedam Fase 3’.

KAVEL 1:
Oppervlakte perceel: ca. 2750 m2, waarvan ca. 188 m2 mandelig gebied
Max. grondoppervlak hoofdgebouw: 280 m2
Max. grondoppervlak bij-, aan- en uitbouwen: 110 m2
Maximale nokhoogte: 12 m
Max. goot- en bouwhoogte vrijstaande bijgebouwen: respectievelijk 3 en 5 m
Max. goot- en bouwhoogte aanbouwen: respectievelijk 4 en 5 m

ARCHITECTUUR
Traditioneel of eigentijds, maar passend in dorps straatbeeld.
Kap verplicht op alle bouwdelen: hoofdgebouw, bijgebouw (garage en bergingen, aanbouwen en uitbreidingen).
Zorgvuldige detaillering, ambachtelijk gemaakt.
Aandacht voor bijzondere elementen aan de woningen zoals erkers, omlijstingen bij entreedeuren en luiken.
De achtergevel en zijgevels hebben bij voorkeur een goothoogte van 4 meter.
Toetsing en goedkeuring door supervisor vereist.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs€ 650.000,- v.o.n.
StatusVerkocht onder voorbehoud
AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

Soort objectWoonhuis
Soort BouwvormN.v.t.

Indeling

Aantal badkamers1

Energie

CombiketelNee